Què fem?

Hui en dia tenim suficients evidències científiques que demostren que l’àrea en què es sent el dolor és només una xicoteta part del problema. Una lesió inicial normalment es cura després d’un màxim de 8 setmanes i, després d’això, a pesar de patir un dolor molt real, ja no és probable que el que produeix el dolor siga el dany estructural inicial, sinó una hipersensibilització del sistema nerviós. De fet, és probable que siga la sensibilitat del nervi que està patint, una sensibilització causada per una sèrie de factors, com ara l’estrés emocional, cosa que fa que el dolor es convertisca en crònic.

Tot dolor d’esquena, coll o de qualsevol altra estructura, és generat pel cervell i el sistema nerviós. La bona notícia és que el cervell és neuroplàstic, la qual cosa significa que té la capacitat de canviar, i d’oblidar, les vies nervioses doloroses que ha desvolupat

 

És a dir, que el dolor crònic pot curar-se

 

La major part de les vegades això no passa, per un mal diagnòstic, al no tenir en compte aquests nous coneixements de la ciència del dolor i de les neurociències.

El nostre tractament està dirigit a l’elaboració d’estratègies per a desenvolupar noves vies sense dolor.