Formació

Formació en Teràpia de Reversió del Dolor (TRD), afeccions psicofisiològiques i símptomes sense explicació mèdica.

Per a tractar el de dolor crònic o persistent , símptomes crònics com la migranya , fibromiàlgia, intestí irritable, fatiga crònica, dolor pelvià i molts altres anomenats també símptomes sense explicació mèdica, cal eixir de la cotilla del dualisme de la ment i del cos, on, o bé és psicològic, o bé és físic, i reconéixer i aplicar, la qual cosa l’evidència científica ens mostra, que és: el dolor i altres afeccions com per exemple l’ansietat, són produïts per mecanisme neurològics, això és, per xarxes neuronals “apreses” que són al cap, això és en el cervell, i allò no vol dir que perquè el cervell és al cap, el dolor siga psicològic o imaginari, com diem en expressar “aquest es tot al teu cap”. 

De fet, estem parlant de dolors i afeccions molt reals, al punt que estudis recents han mostrat en ressonàncies magnètiques funcionals, els canvis anatomicofisiològics que es produeixen a nivell neuronal quan se sent aquest tipus de dolor, que diem és aprés a conseqüència d’una interpretació o avaluació de perill o amenaça, per part del cervell, en estat de consciència. 

En altres paraules, es produeix per una adaptació, o aprenentatge del cervell, a causa de la propietat que té el cervell que se’n diu neuroplasticitat, aqueixa mateixa neuroplasticitat, o capacitat adaptativa cerebral, que ens porta a la producció d’aquest tipus de dolor i símptomes, ens pot traure d’això, això és, el propi cervell amb un nou aprenentatge, ho pot revertir.

La terapèutica que proposa aquest abordatge per eixir d’ací, sense cirurgia, medicació, o tractaments eterns de fisioteràpia, osteopatia, quiropràctica etc. es diu Teràpia de Reversió del Dolor, i també abasta la reversió de moltes de les afeccions que hem citat anteriorment, i que, per dir-se cròniques, o sense explicació mèdica, es creia fins ara incurables, i només s’accedia a alleujament i/o maneig.

Aquest abordatge s’inspira en els pioners i empírics treballs del Dr. John Sarno, en l’educació actualitzada en neurociències del dolor, i en la medicina de la consciència. 

La Teràpia de Reversió del Dolor (TRD) és un sistema de tècniques tant psicològiques com físiques, el pilar fonamental de les quals és l’educació en neurobiologia del dolor. Tècniques com la Teràpia del Reprocessament del Dolor (TRD), la teràpia de Consciència i Expressió Emocional ( TCEE), la neuroeducació seqüenciada, el mindfullness informat, exposició graduada al moviment, la visualització motora guiada, l’escriptura terapèutica, entre altres, es seqüencien de manera dinàmica i adaptada a la particularitat de cada individu, perquè el cervell gràcies a la neuroplasticitat, siga entrenat en re- interpretar i respondre als senyals del cos (incloent les emocions) de manera saludable, revertint per tant l’anomenat dolor crònic o persistent, i molts altres símptomes i afeccions, que fins ara per ser crònics, es creien incurables.

La Teràpia de Reprocessament del Dolor ha sigut validada recentment, com el tractament actual més eficaç per al dolor crònic, en un estudi controlat aleatori de la Universitat de Colorado publicat en JAMA Pscychiatry. En aquest estudi, va haver-hi 100 pacients amb dolor d’esquena crònic. La meitat d’ells va rebre TRD dues vegades per setmana durant quatre setmanes, i la meitat d’ells va rebre el tractament habitual.

En el grup de la TRD, el 98% dels pacients van millorar, i el 66% dels pacients no sentien dolor, o quasi no sentien dolor al final del tractament. Aquests resultats es van mantindre en gran manera un any després.

 A QUI VA DIRIGIT

Aquest curs està disenyar per a professionals de la salut (metges, infermers, psicòlegs, fisioterapeutes, graduats en ciències de l’esport, odontòlegs, psicoterapeutes, terapeutes, consellers, “coaches”, kinesiòlegs, terapeutes ocupacionals, osteòpates, quiropràctics, naturòpates, nutricionistes, terapeutes d’arts expressives i treballadors socials), així com per aquells compromesos en el seu desenvolupament personal i la seua pròpia curació. 

REQUISITS 

  • Tindre una qualificació professional que aquest reglada, o regulada per un organisme oficial, col·legi professional, o associació professional.
  • Tindre una assegurança d’indemnització professional actualitzat.

En el cas de no complir aquests criteris, i no obstant això desitja formar-se en aquesta capacitació, o bé, no està segur de si compleix amb aquests criteris i li agradaria conèixer com podria complir amb els requisits comunique’s amb nosaltres.

 

MÉS INFORMACIÓ:

escriu-nos al mail de contacte d’aquesta pàgina.